Hallokes!
Wij zijn een gezin van 37 en 34 jaar met een dochter van 7 jaar en een aantal keer per week krijgen wij ook ons metekindje op bezoek. Zij is 3 jaar.
Vooral ik hou me 95% bezig met de opvang van de honden. Wat begon als een bijverdienste is nu 1 jaar later mijn ultieme droomjob geworden. Ik ben daarop de stap gaan zetten om zelfstandige te worden en heb ik een erkenning aangevraagd voor de opvang van honden in huiselijke sfeer bij de minister van dierenwelzijn. Ook ben ik bezig met een opleiding tot hondentrimster en wil ik deze beide combineren bij mij thuis.
Wij zijn echte dierenvrienden. We hebben zelf een 4-jarige lieve reu die we uit het buitenland hebben geadopteerd. Onze reu is wel onzeker en soms wat angstig van karakter, dit komt omdat hij zijn eerste 10 levensmaanden op straat heeft geleefd op een vuilnisstort.
Bij ons heeft hij de tijd en ruimte gekregen om zich open te bloeien. Ondanks dat hij nog onzeker is, is het een zeer lieve, aanhakelijke en rustige hond. Hij is super dol op wandelen. Hij is zeer sociaal naar andere honden toe maar het kan wel eens voorkomen dat het niet klikt, daarom dat we ook met een kennismakingsmoment werken. Sinds begin december is Floortje erbij gekomen, een dwergkeesje. Naast onze honden hebben we nog 3 poezenkindjes van 10, 11 en jaar (geadopteerd wegens afstand). Allemaal ook zeer aanhankelijk en rustig.
Bij ons zijn de meeste hondjes welkom. Onze dieren passen zich snel aan met onbekende dieren maar wel op voorwaarde dat de opvanghondjes zelf ook om kunnen gaan met andere dieren (katten en honden). Zodra de dieren bij ons logeren geven we hun alle tijd en ruimte. De ene is sneller op zijn gemak, maar we pushen ze niet.
Onze dieren zijn allen gecastreerd/gesteriliseerd.
Wij verwachten van de opvanghondjes dat ze een tijdje alleen kunnen zijn. Mijn man werkt als internationaal chauffeur, ikzelf ben sinds kort terug thuis en heb besloten van mijn passie mijn beroep te maken. Ik ben de nodige opleidingen aan het volgen om een klein hondenpension te starten in huiselijke sfeer (dus geen kennel, geen hokken, enz.) Vandaar dat we vragen aan de mensen die opvang zoeken dat uw huisdier ook flexibel is met betrekking tot andere dieren en kinderen. We kunnen wel bepaalde ruimtes afsluiten om de nodige rust te geven aan uw huisdier. Vanaf 2023 start ik een opleiding trimmen. De bedoeling is dus dat ik vanaf 2024 mijn eigen kleine trimsalon aan huis heb in combinatie met het kleine hondenpension, huisbezoeken en uitlaatservice voor uw dieren.
Het is dus niet zo dat ze van 's morgens tot 's avonds alleen zijn, maar ze moeten wel een paar uurtjes alleen kunnen blijven. De dieren verblijven binnenshuis en beneden met of zonder bench, daar beslist u zelf voor.
Als het weer het toe laat ga ik 1 keer per week naar het strand met een losloopriem, ze worden in geen enkel geval losgelaten . De dagelijkse wandelingen gebeuren 2 tot 3 keer per dag telkens van 20-30 minuten. Met onderlinge toestemming neem ik de honden ook naar de losloopweide waar ze dan lekker kunnen rennen.
Deze zomer heeft de tuindeur continue open gestaan dag en nacht (prachtig weer) en hadden de honden de tuin ter beschikking. Ze kunnen nergens uit de tuin ontsnappen. Er staan op meerdere plaatsen vers water ter beschikking zowel binnen als buiten, schaduwplekken buiten, vooral bij extreem warm weer blijven de honden thuis om oververhitting te voorkomen en verbrande kussentjes. Ook worden de nodige maatregelen genomen voor afkoeling.
De honden krijgen 2 keer per dag eten, indien gewenst 3 keer. Ze krijgen dan elk hun eigen rustige moment om te eten en worden apart gezet. U brengt zelf uw eigen eten mee, eventueel een mand/kussen en speeltjes. Een bench hebben wij hier ter beschikking indien gewenst. Dus hoeft u deze niet mee te nemen.
Steeds meer mensen zoeken voor hun viervoeter een opvang waar hun hond net als thuis een huiselijke sfeer hebben. Persoonlijk vind ik het voor de hond zelf veel fijner en komen ze veel sneller tot rust bij ons.
Zelfs hondeneigenaren die denken dat hun hond niet zal passen bij ons, zijn alsnog aangenaam verrast wanneer ze na een kennismakingsmoment waar ik de tijd voor neem toch positief naar huis vertrekken. Vooral onze hond Maro kan de kleine roedel aansturen en vaak een andere hond de nodige steun of terug op zijn plaats zetten indien nodig. Het is soms zelf even zoeken maar vooral 1 ding is zeer belangrijk en dat is vooral zelf rustig blijven en een rustige omgeving te creëren. Dit is een zeer belangrijke basis als je met dieren omgaat en de nodige tijd nemen om te acclimatiseren.
Ook ik leer elke dag bij met hondengedrag te herkennen en te observeren. Daarom zeg ik er ook bij het moet voor iedereen veilig en leuk blijven, ook de dieren.
Vanaf heden zullen de honden ook gecontroleerd worden op hun vaccinaties, uw hond moet voldoen aan de nodige vaccinaties:
Volledige teruggave bij annulering voor 12:00u 's middags op de dag vóórdat de boeking start, daarna 50% teruggave.
Geen teruggave als de boeking is geannuleerd op of na de startdatum van de boeking.
Let op: alle tijden zijn gebaseerd op de tijdzone van de oppas.
Everything was great.
My dogs were happy when I back home.
Ik ben uitermate tevreden over dit dierenpension.
Aurore is een heel correcte en vriendelijke dame met een hart voor huisdieren! Mijn hond Boomer (een Shih Tsu) voelde er zich direct als thuis!
EEN AANRADER 👍👍👍👍👍