5 DIY hondenspeeltjes

Author picture Silke  - bijgewerkt: 11/07/2023

Je hebt net geïnvesteerd in de leukste en mooiste speeltjes voor je hond, maar hij lijkt liever te spelen met een plastic zak of een oude sok. Herkenbaar? Je kan dus evengoed je eigen hondenspeeltjes in elkaar knutselen. En wij tonen je hoe!

1. Waterfles in een sok

Heel simpel: stop een leeg waterflesje in een oude sok, knobbel 'm toe en klaar! Het kauwen blijft leuk door het gekraak van het flesje.

2. PVC buis met koekjes

Maak gaatjes in een oude PVC buis, verstop er wat koekjes in en je hond zal er een tijdje zoet mee zijn!

3. 'Flos' uit fleecedeken

Voor deze klassieker gebruik je best een oud fleecedeken of een spijkerbroek. Knip hier stroken van en begin zeer strak te vlechten. Daarna maak je een stevige knoop en voila! Je kan er ook nog een tennisballetje aan vast knopen.

4. Snoepjes dispenser

Dit speeltje vraagt wat meer werk, maar het resultaat is hilarisch! Je kan ook een ijzerdraadje gebruiken dat je bijvoorbeeld verbindt aan 2 bomen in je tuin. Zorg wel dat ze op gelijke hoogte hangen. In het begin zal je hond zachtjes met zijn neus beweging proberen krijgen in de fles, maar daarna zal hij met zijn poot slaan tegen de fles zodat ze gaat draaien. Een leuke bezigheid om samen met je hond te doen!

5. Pinata voor honden

Ja hoor, het bestaat echt! Zoek een papieren zak en vul deze helemaal met snoepjes en papier. Hang hem met een touw aan een stok of tak op en zorg ervoor dat je hond er nét bij kan. Het houdt je hond trouwens fit!

Wij zijn héél benieuwd naar welk speeltje jij het leukste vindt! Maak je er ook eentje voor je eigen hond of oppashond? Post het zeker op onze Facebookpagina! 

Ben jij al een hondenoppas bij Pawshake? Registreer je nu!

Beelden via pinterest.com.