Met je pup of kitten naar de dierenarts

Author picture Silke  - bijgewerkt: 29/09/2015

Het eerste bezoekje aan de dierenarts met je nieuwste aanwinst... We herinneren het ons allemaal. Hier vind je allerlei tips over hoe je je het best kan voorbereiden op dat eerste bezoekje!

Een dierenarts kiezen

Denk goed na over welke dierenarts je kiest voor je nieuwe huisdier. Je moet je vooral op je gemak voelen bij jouw dierenarts. Je kiest er best eentje uit vlakbij je thuis, voor noodgevallen!

Het kennismakingsbezoekje

De eerste maanden is een huisdier in de socialisatiefase en is het belangrijk om hem vanalles te leren, ook het tripje naar de dierenarts moet hij gewoon worden. Ga dus zo snel mogelijk naar de dierenarts met je pup of kitten en zorg ervoor dat hij een positieve eerst ervaring opdoet, liefst met koekjes en véél aandacht. 

De - aww - prikjes

Meestal hebben puppy's hun eerste inentingen reeds gehad en zijn ze al ontwormd. Rond een leeftijd van 9 à 12 weken moeten ze nogmaals gevaccineerd worden. Je traint je puppy best al even zodat hij niet bang is van hoogtes, want zo'n behandeltafel kan toch wat schrik veroorzaken, en dat willen we niet! Beloon hem met veel snoepjes, maar hecht zeker niet té veel aandacht aan het prikje zelf.

Een verzekering, alsjeblieft

Wist je dat je een verzekering kan afsluiten voor je huisdier? Deze zijn een groot succes bij dierenliefhebbers! De meeste verzekeringen kosten tussen de € 14 en € 48. 

Belangrijk

Wanneer je op reis gaat, en je hond of kat toevertrouwt aan een dierenoppas van Pawshake of gewoon aan je familie of vrienden, zorg er dan zeker voor dat je het paspoort meebrengt en alle contactgegevens van je vertrouwde dierenarts bezorgt aan de hondenoppas of kattenoppas. Zijn er dringende zaken, dan ken de oppas gewoon je dierenarts opbellen. Simpel!

Veel succes op jullie eerste bezoekje.
Pawshake

Beelden via pinterest.com