's Werelds vreemdste hondenrassen

Author picture Silke

Een hond met een gespleten neusje? Een hond met haar in de tegengestelde richting? Er bestaan zoveel verschillende hondenrassen, dat is zeker! Hier vind je 's werelds vreemdste!

Catalburun

De Catalburun is een van de enige hondenrassen met een gespleten neus en speciale oren. Oorspronkelijk werden ze in Turkije gekweekt om te dienen als jachthond.

Mudi

Deze hongaarse herdershond is zo actief als hij veelzijdig is. De Mudi is een talentvolle jager en herdershond, en als huisdier is hij het gelukkigst wanneer hij lange wandelingen mag maken of vaak los kan lopen.

Zweedse Vallhund

Deze honden zijn zeer atletische, gehoorzame en behendige honden. Traditioneel werden ze gebruikt als herdershond. Dit ras komt voor in allerlei soorten: van verschillende kleuren tot verschillende staartjes. Schattig!

Catahoula Leopard

De vaak gevlekte Catahoula Leopard hond is waarschijnlijk het eerst gekweekte ras in de Verenigde Staten. Het ras werd genoemd naar Catahoula Parish in Louisiana en werd vroeger gebruikt om op wilde zwijnen te jagen.

Thai Ridgeback

De Thaise Ridgeback was voorheen heel onbekend, maar wint steeds meer populariteit. Maar het meest unieke? Een deel van zijn haar op de ruggengraat groeit in de tegenovergestelde richting, net als de Rhodesian Ridgeback.

Maar weet je, het maakt toch niet uit hoe je lieve viervoeter eruit ziet? Wij vinden ze allemaal mooi! :)

Beelden via Flickr.com