Wat kost een hondenoppas?

Wat kost een hondenoppas?

18/02/2020

Wat kost het om je hond onder te brengen bij een hondenoppas? Als je je hond uit logeren stuurt, betaal je per overnachting. Bij Pawshake kunnen die prijzen verschillen per oppas. Maar wat ben je nu gemiddeld kwijt aan een hondenoppas? En wat kun je voor die prijs precies verwachten? 

Kosten hondenoppas

De kosten van een hondenoppas variëren van 10 euro tot 50 euro. Gemiddeld liggen de kosten op ongeveer 25 euro per nacht. De kosten gelden voor een reserveringsperiode van 24 uur, waarbij de hond in het huis van de oppas verblijft. Je bepaalt zelf in overleg met de oppas de breng- en haaltijden. 

Kosten verschillen per oppas

De kosten van een overnachting variëren per Pawshake oppas. Dat heeft te maken met de ervaring, faciliteiten, kennis en de status van de hondenoppas. Een hondenoppas die pas kort actief is op Pawshake vraagt vaak een lagere prijs. Een oppas die al veel succesvolle reserveringen heeft en die mooie reviews heeft zal een wat hoger bedrag kunnen vragen.

Andere zaken die meespelen in de prijs zijn: of de oppas een grote omheinde tuin heeft, of de oppas 24/7 toezicht kan bieden, of de oppas ervaring heeft met honden die verlatingsangst hebben, of ze medicatie kunnen toedienen, oppassers die professionele ervaring hebben (hondengedragstherapeuten), extra diensten zoals halen/brengen, ritten naar bos/strand enzovoorts.

Het is dus van groot belang om vooral een oppas te reserveren die bij je past en die aansluit bij de specifieke behoeften van jouw hond. Is je hond gewend om thuis lekker op de bank te mogen? Kies dan een oppas waar dat ook mag. Maakt je hond normaal gesproken elke dag een lange wandeling in het bos? Kies dan een oppas die jouw hond lekker meeneemt naar het bos. Heb je een hond die last heeft van verlatingsangst? Dan past daar een oppas bij die bijvoorbeeld vanuit huis werkt of gepensioneerd is. 

Tarieven van een hondenpension of kennel

De prijzen van een hondenpension liggen in sommige gevallen hoger, maar in soms ook lager dan die van een persoonlijke hondenoppas. Er zijn luxe hondenhotels waar je meer betaalt voor opvang, vanaf 30 euro. In zo'n luxe hondenhotel is er wat meer aandacht per individuele hond. Maar voor een 'goedkope' hondenkennel betaal je vaak erg weinig, bijvoorbeeld 15 euro, omdat er veel honden tegelijk kunnen verblijven. De honden worden gezamenlijk uitgelaten. Omdat er veel honden tegelijk verblijven worden de honden vaak in een kennel vastgehouden om conflicten te voorkomen. Lang niet alle honden houden van een omgeving waar veel honden verblijven - het kan ze stress opleveren en ze missen de warmte van thuis.

Last-minute vakantieopvang voor de hond

Met name rondom vakanties zijn logeeradressen voor honden wat schaarser. Pensions zitten vaak vroeg volgeboekt. Bij een oppas van Pawshake kun je vaak last-minute terecht. Houd je zelf ook van flexibiliteit? Kies dan een oppas die een 'flexibel' annuleringsbeleid heeft. Je kunt dan tot 12:00 's middags de dag vóór de reservering start nog kosteloos annuleren. Annuleer je ná die periode, dan krijg je nog 50% terugbetaald. Het annuleringsbeleid kun je steeds op het profiel van de oppas terugvinden. 

Geen verborgen kosten, inclusief Pawshake Garantie

Bij Pawshake zijn alle prijzen transparant. De prijs die je ziet op het profiel van de oppas is de daadwerkelijke prijs die je betaalt: er komt niets bovenop, er zijn geen verborgen kosten en je zit nergens aan vast. Je betaalt dus ook geen abonnementskosten of iets dergelijks. Van jouw betaalde bedrag houdt Pawshake 19% in. De oppas ziet steeds het nettobedrag wat aan hem/haar zal worden uitbetaald aan het einde van de reserveringsperiode. De oppas houdt hier al rekening mee met het bepalen van de prijzen.

Van die 19% kunnen wij het platform onderhouden, uitbreiden en verbeteren. Elke reservering is bovendien inclusief de Pawshake Garantie waarin je beschermd bent tegen dierenartskosten, je hebt recht hebt op hulp en advies van de Pawshake Klantendienst, je krijgt een tevredenheidsgarantie en je bent beschermd tegen last-minute annuleren door een oppas. Wel zo veilig en vertrouwd! Na afloop kun je een publieke review achterlaten voor de oppas.

Hondenoppas reserveren

Wil je ook een hondenoppas reserveren voor tijdens jouw vakantie? Dat kan via de Pawshake website of app. Kies de dienst 'logeren' en voer de datums in. Vervolgens kun je vrijblijvend beschikbare oppassers in jouw buurt benaderen. 

Heb je nog vragen? We staan graag voor je klaar. Stel hier je vragen of neem contact met ons op.

Fijne vakantie! :-)