Waarom is het zo rustig op Pawshake?

Author picture Paulien

Het leven staat overal behoorlijk op z'n kop door de coronacrisis. Dit verklaart ook waarom het voor oppassers momenteel erg rustig is. Wat betekent deze tijd voor jou als oppasser en wat kun je wél doen?

Waarom is het zo rustig op Pawshake?

De hele wereld lijkt wel veranderd. We hebben de gekste dingen gezien, van uitverkocht wc-papier tot stille straten en mondkapjes in het straatbeeld. Veel sectoren zijn tot stilstand gekomen en dat raakt ook de dierenoppas-branche.

Oppassers zijn vooral hard nodig wanneer baasjes op reis gaan of overdag uit werken zijn. Het advies 'blijf thuis' betekent dan ook direct minder werk voor oppassers en in veel gevallen een flinke inkomstendaling. Want niet alleen vakanties worden uitgesteld, ook trouwfeesten, weekendtripjes, en zakenreizen. En dan werken ook nog eens de meeste thuis. Dat heeft een enorme impact voor dierenoppassers en hondenuitlaatservices.

Vanaf eind mei zien we een gigantische piek in annuleringen van boekingen. De hele reisbranche staat nagenoeg volledig stil, en daarom ook de dierenoppasbranche.

Dat betekent niet dat baasjes helemaal geen oppassers meer nodig zijn. Veel Pawshake leden zijn nog altijd afhankelijk van goede oppassers, denk aan de baasjes die in de zorg werken of om een andere reden toch buitenshuis moeten werken. Ook mensen die ziek zijn hebben vaak extra hulp nodig bij het verzorgen van hun huisdier. Het is alleen een stuk rustiger dan normaal, maar dat is tijdelijk.

Lees hier meer over: veilig oppassen tijdens de corona-crisis.

Het goede nieuws: meer mensen nemen een huisdier

In deze periode is de vraag naar huisdieren explosief gegroeid. Mensen hebben nu veel tijd voor hun huisdier en al die nieuw geadopteerde dieren raken gewend aan onze continue aanwezigheid.

Straks plotseling weer hele dagen van huis weg zijn en je huisdier alleen laten; dat gaat natuurlijk niet. We weten nu zelf hoe belangrijk is om gedurende de dag genoeg beweging en frisse lucht te krijgen, maar ook afleiding, prikkels en interactie met anderen. Dat gunnen we onze huisdieren natuurlijk ook!

Wat betekent dat voor jou als oppas?

Wanneer de wereld langzaam weer gaat bewegen zal er meer vraag zijn naar oppassers. En nu we massaal gewend zijn geraakt aan online dienstverlening (online shoppen, beeldbellen, etc) zal het zoeken van een oppas via internet voor veel mensen een logische stap zijn.

Maatregelen worden langzaam opgeheven

In Nederland maar ook in andere landen worden maatregelen langzaam versoepeld. Er zal iets meer gereisd worden, hoewel aanvankelijk vooral nog in eigen land. Meer mensen gaan weer naar hun werk toe en velen van ons snakken naar een leuke vakantie op een Nederlandse camping of op een bungalowpark. En de dieren hebben jou straks nodig!

Wat kun je NU doen als dierenoppas?

Nu is het een goed moment om je voor te bereiden voor drukkere tijden. Daar heb je straks als het weer aantrekt profijt van!

Tips op je als oppas te blijven ontwikkelen:

  • Nieuwe vaardigheden leren: een (online) training of cursus volgen op het gebied van dierenverzorging, hondengedrag of huisdieren EHBO.
  • Er is veel goede informatie over dierenverzorging en -gedrag te vinden. Lees je in op betrouwbare websites. 
  • Word pleegouder van een huisdier of help mensen in de buurt met het verzorgen van hun huisdieren of boodschappen doen etc.
  • Doe een grote schoonmaak op je Pawshake-profiel. Nieuwe, mooie foto's, een actuele en wervende beschrijving, misschien nieuwe prijzen. Check ook even je annuleringsbeleid en of je diensten nog overeenkomen met wat je aanbiedt.

Lees meer over hoe je sterker uit de crisis kunt komen

We zullen jullie natuurlijk op de hoogte blijven houden en informeren als er iets verandert. Let goed op jezelf en vergeet niet: je kunt altijd contact met ons opnemen met vragen of als je behoefte hebt aan meer informatie en ondersteuning.